Op werkdagen voor 11.00 's ochtends besteld, vandaag nog in huis en voor 00:00 's nachts besteld, morgen in huis.
Alle blogs

 

6 tips voor lang, zijdezacht en verzorgd haar

153278723 193995242472372 8781718690495494359 n - 6 tips voor lang, zijdezacht en verzorgd haar

Hoe krijg ik lang en zacht haar?

Vele onder ons hebben vast wel eens van gedroomd van lang, zijdezacht en glanzend haar. De #1 tip om die droom werkelijkheid te maken: verzorg je haar met veel liefde. Maar hoe houd je die lokken, van de kruin tot aan de puntjes, in topvorm? Het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

Tips: 

Gebruik de juiste shampoo en conditioner 

En nee, dan bedoelen we niet de shampoo en conditioner die je bij de drogist koopt. We bedoelen professionele haarverzorging. Nu hoor ik je al denken “wat is het verschil?”, dat leggen we je graag uit. Haarproducten van de drogist zullen ook vast hun werk wel doen, maar professionele haarproducten doen hun werk gewoon net iets beter. Welke keuze je maakt heeft puur te maken met of je graag investeert in goede kwaliteit haarproducten, of niet. We sommen de verschillen even kort voor je op: 

– In professionele haarproducten zitten minder schadelijke stoffen.
– Ingrediënten uit professionele haarproducten zijn schaarser en werken beter.
– In professionele haarproducten zitten hogere concentraties actieve ingrediënten voor een beter resultaat. 

Vermijd stijl- en krultangen

Ondanks dat je met de krultang een perfecte look kan creëren, is het op lange termijn killing voor je haar. Door regelmatige blootstelling aan hitte wordt het droog en breken de haren af. Wil je toch je haar stijlen, föhnen of krullen? Zorg dan dat je een beschermende spray in het haar aanbrengt, zodat het haar in ieder geval wordt beschermt. Zet het apparaat ook niet om de warmste stand, dit voorkomt ook al een hoop schade.

Drink veel water en maak tijd voor een haarmasker

Hydratatie en gezonde voeding dragen bij tot de instandhouding van gezond en lang haar. Drink daarom gedurende de dag genoeg water en probeer gezond te eten. Wil je die lekkere burgers niet zomaar skippen? No problemo! Of je nou gezond eet of niet, een wekelijks haarmasker helpt ook om gezonde voedingsstoffen aan het haar te geven.

Haarserum of -crème

Geen zin om je haar te wassen, maar wil je wel extra verzorging aan je haar geven? Dan is een speciaal serum of crème de oplossing. Het geeft actieve voedingsstoffen aan het haar en kan soms ook gebruikt worden om je haar iets meer in model te krijgen, of er iets minder pluizig uit te laten zien. Het nadeel is dat je haar vaak wel iets sneller vet wordt van crèmes. Je haar helemaal niet wassen is dus geen optie, maar wellicht kan je het nog een dagje uitstellen met een droogshampoo.

Gebruik borstels die lief zijn voor je haar

De meeste borstels breken het haar, trekken aan het haar, of maken de hoofdhuid kapot tijdens het kammen. Een borstel moet lief zijn voor je haar, vooral als er vaak klitten in zitten. De borstels van Wetbrush zijn speciaal ontwikkeld om op een delicate wijze met je haar om te gaan. Score! De speciale borstelharen zijn zo ontwikkeld dat ze meebuigen in plaats van trekken. Zo borstel je met gemak je haar zonder dat haren afbreken. Normaal is het borstelen van natte haren echt een no go, je haren breken daardoor super snel af, maar met de borstels van WetBrush kan je wel gebruiken voor natte haren. De speciale tips van de borstelharen zorgen ervoor dat de hoofdhuid niet wordt beschadigd.

Wees voorzichtig met nat haar en handdoeken.

Nat haar is ontzettend kwetsbaar. Wanneer je het haar wil drogen na het wassen, is het beter om het droog te deppen of knijpen met een handdoek in plaats van te wrijven. Ook speciale microvezel handdoeken helpen om het haar niet te beschadigen tijdens het drogen.