Op werkdagen voor 11.00 's ochtends besteld, vandaag nog in huis en voor 00:00 's nachts besteld, morgen in huis.
Alle blogs

 

Alles over serums

GentleRejuvenationSerum - Alles over serums

Wat doet een serum met je huid?

Wanneer je jouw gezicht optimaal wilt verzorgen, zorg je dat je tweemaal per dag je skincare routine uitvoert. Vaak is één van die stappen het gebruik van een actief serum. Maar wat doet een serum nou eigenlijk en waarom zou je naast een dag- of nachtcrème ook nog een serum aanbrengen?

Wat een serum doet:

Je huid is het laatste orgaan dat wordt voorzien van voedingsstoffen uit eten en drinken. Zijn je voedingsstoffen op? Dan krijgt je huid dus te weinig goede stoffen. Huidverzorging breng je direct aan op de huid waardoor de actieve stoffen direct effect hebben op de huid en als het ware je vitamines weer aanvult. In een serum zit een boost aan deze actieve ingrediënten! Afhankelijk van het soort serum dat je kiest, pakt het een specifiek probleem aan. Daarnaast heeft een serum dezelfde werking als een spons. Wanneer je een serum aanbrengt trekt het tot diep in de huid, als je daarna een dag- of nachtcrème aanbrengt zorgt het serum ervoor dat ook de actieve werkstoffen uit de crème tot diep in de huid trekken. Je huid wordt dan vanuit iedere huidlaag goed verzorgd. 

De verschillen tussen serums:

Er bestaan superveel verschillende serums. Ik heb ze even voor je nageteld en op Beautytasting verkopen we minimaal 24 verschillende. Het verschil tussen al deze serums zijn de diverse  probleem die ze aanpakken én de concentratie van de actieve werkstoffen. Hoe groter de concentratie van de werkstof is, hoe beter het serum zijn werk doet. Sommige serums worden ook wel essence of elixir genoemd, het heeft precies dezelfde werking als een serum, maar de concentratie aan werkstoffen is vaak groter. Er bestaat ook een specifiek serum voor het oogcontour. Dit serum is een lichtere substantie om te voorkomen dat klieren, die in de buurt van het oog zitten, niet verstopt raken. Wanneer je met een normaal serum in deze omgeving komt, is de kan op ontstekingen en wallen groter. 

Hoe kies je een goed serum:

Afhankelijk van jouw huid en het specifieke “probleem” dat je aan wilt pakken kies je een passend serum. Je kan denken aan het verminderen van een rode huid, rimpels, pigmentvlekjes en acne, maar ook aan het tegengaan van huidveroudering, beschermen van de huid of het hydrateren van de huid. Naast het soort probleem kan je rekening houden met de filosofie van een product en of het in een complete skincare lijn wordt verkocht, zodat de producten goed op elkaar afstemmen. 

Hoe gebruik je een serum aan:

Een serum moet je aanbrengen op een schone, gereinigde huid. Afhankelijk van het soort serum dat je gebruikt, kan je de huid eerst nog exfoliëren. Je verwijdert dan de dode huidcellen van het gezicht waardoor het serum nog dieper in de huid kan toetreden en zijn werk kan doen. Afhankelijk van wat de gebruiksaanwijzing zegt, breng je een aantal druppels, direct aan op het gezicht. Masseer het serum met schone vingertoppen over de huid. Zorg dat het serum niet in de buurt van het oogcontour komt, hiervoor kun je een speciaal oogserum gebruiken (zorg dat je deze als eerste aanbrengt). Vergeet niet om ook de hals en decolleté mee te nemen. Wanneer je het serum hebt aangebracht en het goed in de huid is ingetrokken kan je een dag- of nachtcrème aanbrengen.