Op werkdagen voor 11.00 's ochtends besteld, vandaag nog in huis en voor 00:00 's nachts besteld, morgen in huis.
Alle blogs

 

De stappen van een skincare routine

alg  scaled - De stappen van een skincare routine

Houd jij je aan de juiste stappen in een skincare routine?

Wanneer gebruik je welk product? En in welke volgorde gebruik je de producten dan? Bij twijfel, no stress! Wij schieten je te hulp met een duidelijk stappenplan waarin we je uitleggen wat een product doet en in welke volgorde je deze huidverzorging moet gebruiken.

Waar je een aantal jaar geleden al in 3 stappen klaar was, zijn er in de afgelopen tijd ontzettend veel producten op de markt bijgekomen. Van oils tot boosters en van micellair waters tot serums. Alle soorten huidverzorging hebben hun voordelen. Om optimaal van de werkzame stoffen in huidverzorging te profiteren is het van belang dat je de producten in de juiste volgorde gebruikt.

1. Reinig de huid

Naast dat je make-up draagt wordt de huid blootgesteld aan vuil. Luchtvervuiling, zweet, talg, afvalstoffen door de huidstofwisseling en make-up blijven heel de dag op het gezicht plakken tot je het goed reinigt. De huid herstelt zich ‘s nachts, dus op dat moment wil je dat jouw huid schoon is en voorzien van actieve werkstoffen. Reinig je huid daarom in de avond, voor je gaat slapen. Ook ’s ochtends is een must om de routine te beginnen met reinigen. De huid produceert ook ’s nachts afvalstoffen en bovendien zweet je een beetje tijdens het slapen. Twee keer per dag het gezicht reinigen is dus echt nodig!

Er zijn meerdere soorten reinigingsproducten, welke geschikt is voor jouw huid hangt af van het type huid dat je hebt. Natuurlijk telt jouw persoonlijke voorkeur voor een product ook mee. Gebruik je waterproof make-up? Dan is een make-upreiniging op basis van olie geschikt voor jou. Je kunt ook je make-up reinigen op zeepbasis, dan maak je gebruik van een schuimende reiniger of micellair water.

2. De “double cleanse” methode

Als je jouw huid extra goed wil reinigen kan je gebruik maken van de “double cleanse” methode. Hierbij reinig je het gezicht eerst met een product op oliebasis (stap 1). Vervolgens gebruik je een schuimende reiniger of micellair water om het gezicht nogmaals te reinigen. Omdat je eerst het oppervlakkige vuil verwijdert kan je vervolgens met 2e reiniging dieper tot in de poriën bereiken. De huidverzorging die je nog gaat opbrengen kan hierdoor beter zijn werk doen.

3. Scrubben of exfoliëren.

Ik hoor je denken; nog meer reinigen? Maar deze stap hoef je niet iedere dag uit te voeren en als je dat wel wil doen moet je goed controleren of het product daar geschikt voor is. Scrubben en exfoliëren doe je om de bovenste laag van dode huidcellen van je huid te verwijderen. Op de natuurlijke wijze duurt het ongeveer 28 dagen tot de cellen zijn vernieuwd, maar scrubben of exfoliëren stimuleert de huidcellen om sneller te vernieuwen. Door dit proces te versnellen, vervagen littekens en oneffenheden sneller en krijg je er een egale en heldere teint voor terug. Door de dode huidcellen te verwijderen zal de huidverzorging dieper in de huid dringen en beter zijn werk doen.

Het verschil tussen scrubben of exfoliëren:

Scrubben is fysisch, je beweegt de korreltjes over je gezicht. Exfoliëren is chemisch, je brengt een middel met fruitzuren, salicylzuur, glycilzuur of een ander exfoliërend middel aan. Je voelt, in vergelijking tot de scrub, niets schuren, maar het weekt wel dode huidcellen los. Afhankelijk van hoe gevoelig je huid is en wat je prettig vindt in gebruik, kies je voor een van de producten.

Tip: Scrub of exfolieër je huid niet te vaak en doe dit ’s avonds. Het heeft een sterke werking en kan de huid rood maken. Zorg altijd dat je na deze stap je huid goed hydrateert met een masker of ander verzorgend product.

4. Toner

Een toner gebruik je om de natuurlijke PH-waarde van je huid weer terug in balans te brengen nadat je het hebt gereinigd. Het heeft vaak een extra reinigende werking waardoor je de laatste restjes vuil nog kan verwijderen. Door de pH waarden te herstellen wordt de huid extra beschermt tegen onder andere uitdroging. De meeste toners hebben een astringente werking, dit vernauwd de poriën waardoor de huid egaler en gladder oogt. Ook heeft een toner vaak een licht exfoliërende werking. De toner zorgt dat de huid alle ingrediënten die hierna komen beter opneemt.

5. Relaxen met een masker

Om je huid te voeden, kalmeren, nieuwe celgroei te stimuleren of om gewoon even te relaxen kan je gebruik maken van een masker. Hiermee kun je gemakkelijk in de diepere lagen van de huid doordringen en jouw huid de verzorging geven die het masker biedt. Een masker hoef je niet iedere dag te gebruiken, tweemaal per week is een goede richtlijn.

6. De voordelen van een serum of essence

Een serum of essence hebben supergeconcentreerde en hydraterende formule die specifiek inspeelt op één bepaalt huidtype of huidprobleem. Essence heeft meestal een waterige of gelachtige textuur. Is de textuur wat dikker, dan is het meer een serum. Als het product een nog hogere concentratie van werkzame stoffen bevat wordt het ampoule of booster genoemd. In principe valt het allemaal onder dezelfde stap, maar mocht je ze alle drie willen aanbrengen, dan geldt de regel; eerst een dunne textuur, dan een dikke textuur. Uiteindelijk brengt het de huid in een gehydrateerde optimale staat waardoor de rest van de skincare routine effectiever zal zijn.

7. Het aanbrengen van crèmes

De laatste stap van de skincare routine is het aanbrengen van één of meerdere crèmes. Er zijn verschillende crèmes, om het overzichtelijk te houden bespreken we ze stap voor stap.

  • Dagcrème bevat vaak SPF om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Daarnaast bevat het werkzame stoffen tegen huidveroudering, hyperpigmentatie of onzuiverheden tegen gaan en hydrateert de huid. Je brengt deze aan in de ochtend.
  • Nachtcrème heeft daarentegen geen SPF nodig, je brengt deze namelijk aan als je gaat slapen. In plaats daarvan zorgt het dat je huid tijdens het slapen geen kans heeft om uit te drogen. Het is dus super hydraterend en zit vol met gezonde voedingsstoffen. Meestal bevatten nachtcrèmes retinol (Vitamine A) omdat dit beter zijn werk doet in de avond en te vettig is om overdag te dragen.
  • Oogcrème of serum is speciaal voor rondom de ogen. Op deze dunne huid mag je geen gewone dag- of nachtcrème aanbrengen, omdat je dan juist de klieren rondom de ogen verstopt. Het heeft een dunnere, beter opneembare crème nodig die echt speciaal voor het oogcontour is. Vaak heeft het een verhelderende werking om voor frisse ogen te zorgen.
  • Staat er niet specifiek op of de crème voor overdag of in de avond is? Dan is de crème multifunctioneel te gebruiken.

Lees Meer

1 gemakkelijk zongebruinde huid Australian Glow selftan verdraaidmooi.com  300x269 - Gemakkelijk een zongebruinde huid met Australian Glow

Gemakkelijk een zongebruinde huid met Australian Glow

Hi beauty! Ik ben Daphne van verdraaidmooi.com. Afgelopen zomer kon je met het Nederlandse weer nou niet echt lekker bruin worden en daarom heb ik toen al met veel liefde de Australian Glow zelfbruiners gebruikt. Gelukkig zijn er nog meer manieren om...

Lees meer
My toy boy Mascara 6 300x300 - Wat is de favorite Diego dalla Palma mascara van Beautytasting?

Wat is de favorite Diego dalla Palma mascara van Beautytasting?

Tegenwoordig zijn er zó veel verschillende soorten mascara dat het bijna onmogelijk is om een keuze te maken. Komt het volume in de mascara nu door de fomule of door het borsteltje? Of beide? Heb je liever lengte of volume voor mijn wimpers? I...

Lees meer
Schermafbeelding 2021 09 17 om 17.48.38 300x269 - Geef jezelf een moment van ontspanning en rust met deze tips

Geef jezelf een moment van ontspanning en rust met deze tips

Hi! Ik ben Jolanda, Beautyblogger van Zazazoo.nl. Al bijna 10 jaar schrijf ik over mijn passie: beauty! Het ontdekken van nieuwe producten en het maken van reviews vind ik het allerleukste om te doen. Ik ben dan ook heel blij dat ik deze leuke gastbl...

Lees meer
69 1 300x300 - Diego Dalla Palma: Italiaanse kwaliteit ontwikkeld tot in perfectie

Diego Dalla Palma: Italiaanse kwaliteit ontwikkeld tot in perfectie

We zijn allemaal op zoek naar dat perfecte make-up, skincare of haircare merk. Een merk wat voldoet aan onze wensen en precies de producten heeft waar we naar zoeken. Gewoon een merk wat écht doet wat het belooft. Dat is precies waarom wij bij...

Lees meer