Op werkdagen voor 11.00 's ochtends besteld, vandaag nog in huis en voor 00:00 's nachts besteld, morgen in huis.
Alle blogs

 

Facial Razor: echt resultaat of social media fabeltje?

Instagrampost tweezerman facialrazor 3 - Facial Razor: echt resultaat of social media fabeltje?

Je ziet het de laatste tijd overal voorbij kopen op TikTok en Instagram: vrouwen die ook hun gezicht scheren. Natuurlijk niet om dezelfde reden als mannen, maar als at-home beauty treatment om de huid te exfolëren. Waarom doen ze dat en heeft het écht de effecten die ze voor ogen hebben?

Doe je research voor je aan de slag gaat met een facial razor

Voordat je vet enthousiast aan de slag gaat met het gebruiken van een facial razor en het scheren van je gezicht, is het goed om eerst je huid even onder de loep te nemen. Dit is namelijk meteen een disclaimer, want niet voor iedereen gaat het gebruik van een facial razor hetzelfde effect geven. Mensen met een gevoelige huid, eczeem of psoriasis kunnen hier irritatie aan ervaren omdat die huid een stuk brozer is. Reageert je huid normaal vrij heftig op skincare producten of tools, probeer dan eerst een klein, niet opvallen plekje, of overweeg om hier niet aan te beginnen. Je wilt ten slotte niet je huid onnodig beschadigen omdat je wilt weten hoe het is een facial razor te gebruiken.

Meest voorkomende vraag: groeit je haar sneller terug na het gebruik van een facial razor?

Volgens verschillende ervaringsdeskundigen (en eindeloze reviews op het internet) kunnen we concluderen dat dit niet het geval is. Gezichtshaar is niet te vergelijken met ander haar op je lichaam. Het is veel fijner en zachter van textuur en de kleur is ook veel lichter dan ander haar op je lichaam. In andere woorden; het reageert dus ook heel anders dan dat andere lichaamsbeharing doet. Mannen hebben, zoals je duidelijk kunt zien, ander gezichtshaar als dat vrouwen hebben, dus jij kunt zonder zorgen het scheren van je gezicht testen zonder dat er ineens een baard op je kin zit ;-).

Wat zijn de voordelen van het gebruiken van een facial razor?

Over het algemeen hebben wij vrouwen donshaar en pluishaar op het gezicht. Deze hebben de functie om je temperatuur mee te regelen (wat niet altijd werkt want we hebben het toch non-stop koud) en zweet te absorberen. Dit houdt dus ook in dat het vuiligheid (lees: make-upresten en viezigheid uit de lucht) op de huid vast kan houden.

Dat is precies de reden waarom het dus goed is om je huid te scheren met een facial razor. Het verwijderen van viezigheden is echter niet het enige voordeel wat het met zich meebrengt. Denk ook aan voordelen als:

 • Het maakt je huid extreem zacht
 • Door de exfoliërende werking kan je huid jouw skincare producten nóg beter in zich opnemen. Aka beste resultaat ever!
 • Meer kans op egalere huid en vermindering van onzuiverheden
 • Je make-up blijft er beter en langer door zitten
 • Kan bijdragen aan je zelfvertrouwen, aangezien zowel de dons als de donkere haartjes verwijderd worden

 • Wat is de beste manier om je gezicht te scheren met een facial razor?

  Ben jij na het lezen van de voordelen benieuwd naar het resultaat en bereid om te testen of het een fabel of feit is? Mooi! Wij raden je dan aan de Facial Razor van Tweezerman te gebruiken, maar je kunt ook deze gebruiken van de Douglas of gewoon een scheermes van je vriend. Wanneer je onderstaande stappen naloopt, weet je zeker dat je op een veilige manier je gezicht scheert met een facial razor. Maar, nogmaals, jij bent de enige die weet of je er goed aan doet dit op je huid uit te proberen.

  Het zijn eigenlijk acht stappen, die gaan als onderstaand:
  1. Reinig eerst je gezicht en maak deze goed droog
  2. Breng vervolgens een schuimende cleanser aan (als een soort scheerschuim) of echt scheerschuim, om het mesje zo zacht mogelijk over je huid te laten glijden.
  3. Gebruik altijd een scherp mesje, want met een bot mesje heb je een grotere kans op het opkomen van irritatie op de huid
  4. Trek de huid strak en scheer met kleine, licht schrapende bewegingen in dezelfde richting als de haartjes groeien. Let hierbij op dat je zo min mogelijk druk zet, omdat je echt alleen de bovenste laag van je huid wilt behandelen (en om wondjes te voorkomen natuurlijk)
  5. Maak je mesje na elke beweging schoon, zodat je niet de viezigheid weer over je gezicht uitsmeert
  6. Sla de huid rondom je over over en scheer hier NIET. Deze huid is een stuk gevoeliger en die wil je niet beschadigen.
  7. Wanneer je alles gehad hebt, maak je nogmaals goed je gezicht schoon
  8. Breng nadat je klaar bent meteen je skincare producten aan voor het beste resultaat. Je moet minimaal een voedende en/of hydraterende crème gebruiken om de vochtbalans in de huid te herstellen. Zelf vinden wij deze heeel fijn om te gebruiken (oh en hij is in de maand september nog in de aanbieding ook!)

  Wat is jouw final verdict? Ga jij het scheren van je gezicht met een facial razor toevoegen aan jouw skincare routine?

  Lees Meer

  1 gemakkelijk zongebruinde huid Australian Glow selftan verdraaidmooi.com 300x269 - Gemakkelijk een zongebruinde huid met Australian Glow

  Gemakkelijk een zongebruinde huid met Australian Glow

  Hi beauty! Ik ben Daphne van verdraaidmooi.com. Afgelopen zomer kon je met het Nederlandse weer nou niet echt lekker bruin worden en daarom heb ik toen al met veel liefde de Australian Glow zelfbruiners gebruikt. Gelukkig zijn er nog meer manieren om...

  Lees meer
  My toy boy Mascara 6 300x300 - Wat is de favorite Diego dalla Palma mascara van Beautytasting?

  Wat is de favorite Diego dalla Palma mascara van Beautytasting?

  Tegenwoordig zijn er zó veel verschillende soorten mascara dat het bijna onmogelijk is om een keuze te maken. Komt het volume in de mascara nu door de fomule of door het borsteltje? Of beide? Heb je liever lengte of volume voor mijn wimpers? I...

  Lees meer
  Schermafbeelding 2021 09 17 om 17.48.38 300x269 - Geef jezelf een moment van ontspanning en rust met deze tips

  Geef jezelf een moment van ontspanning en rust met deze tips

  Hi! Ik ben Jolanda, Beautyblogger van Zazazoo.nl. Al bijna 10 jaar schrijf ik over mijn passie: beauty! Het ontdekken van nieuwe producten en het maken van reviews vind ik het allerleukste om te doen. Ik ben dan ook heel blij dat ik deze leuke gastbl...

  Lees meer
  69 1 300x300 - Diego Dalla Palma: Italiaanse kwaliteit ontwikkeld tot in perfectie

  Diego Dalla Palma: Italiaanse kwaliteit ontwikkeld tot in perfectie

  We zijn allemaal op zoek naar dat perfecte make-up, skincare of haircare merk. Een merk wat voldoet aan onze wensen en precies de producten heeft waar we naar zoeken. Gewoon een merk wat écht doet wat het belooft. Dat is precies waarom wij bij...

  Lees meer