Op werkdagen voor 11.00 's ochtends besteld, vandaag nog in huis en voor 00:00 's nachts besteld, morgen in huis.
Alle blogs

 

Make-up tips voor brillendragers

20210820 175632 rotated - Make-up tips voor brillendragers

Hallo allemaal, ik ben Lore, misschien beter gekend als @content.by.lore op Instagram. Ik ben een jaar geleden gestart met het uiten van mijn creativiteit via social media. Ik vind het ontzettend leuk om zo interactie te kunnen creëren met de buitenwereld. Ik ben dan ook enorm gepassioneerd door beauty, lifestyle en fashion. Dit zijn dan ook de onderwerpen die jullie voornamelijk kunnen terugvinden op mijn Instagram pagina.

Ik werk ondertussen al een tijdje samen met Beautytasting en ik krijg er maar geen genoeg van! Het is zo fijn samenwerken en de producten die ze aanbieden zijn oprecht geweldig! Met Beautytasting bieden ze een platform waar jij je eigen beauty, skincare, haircare en selfcare producten en routine kunt ontdekken. Mede omdat ik zo’n fan ben, mag ik een gastblog voor ze schrijven; hoe leuk is dat? Samen zijn we tot een super leuk thema gekomen, namelijk “make-up tips voor brillendragers”. Ik ga jullie dus meenemen in mijn routine en hoe ik het fijn vindt om als brillendraagster mijn make-up aan te brengen!

Zelf vind ik het soms behoorlijk lastig om bijvoorbeeld mascara te dragen met een bril op. Met een bril verdwijnen de ogen ook meestal naar de achtergrond en laat dat nu net iets zijn waar wij vrouwen de nadruk op willen leggen. Voor deze make-up look heb ik de producten gebruikt van Deborah Milano. Een merk dat speciaal ontwikkeld is voor de gevoelig huid (en ja hallo laat dat nu precies het cadeautje zijn dat ik met de geboorte heb meegekregen…). Niks is zo lastig als huiduitslag of pukkels te krijgen door de foute verzorging of door de reactie van mijn huid op bepaalde make-up producten. Met Deborah Milano heb ik daar gelukkig geen last van! Maar genoeg gepraat nu, laten we aan de slag gaan met make-up looks en uiteraard de make-up tips!

Alles start met een basis:

Dat lees je goed, als je iets wit creëren moeten we eerst starten bij het begin en dat is namelijk de concealer en de foundation. Ik moet jullie bekennen dat ik zelf nog nooit een primer heb gebruikt. Ben je gewend om primer te gebruiken in je make-up routine, sla dan zeker de stap van je primer niet over. In principe is dit gewoon een laagje onder de foundation die je huid hydrateert en ervoor zorgt dat je foundation nóg beter blijft zitten.

Hoe ik de concealer aanbreng:

 • Voor onder de ogen kies je een concealer die één tintje lichter is dan je eigen huidskleur. Dit zorgt voor een nét wat frisser effect
 • Breng de concealer onder de ogen aan in de vorm van een driehoek en blend dit in de huid.

concealer10 300x139 - Make-up tips voor brillendragers

 • Voor onzuiverheden op de huid, zoals een puistje, gebruik je een concealer die één tint donkerder is dan de concealer die je onder de ogen gebruikt. Stip deze onzuiverheden aan en blend deze ook weg in de huid.

 

Dan is het tijd voor de foundation

 • Breng niet te veel foundation in één keer aan, maar bouw geleidelijk op.
 • Probeer de concealer onder je ogen niet te veel te overlappen, want dan is het effect weg. Probeer dus eerder de foundation met de concealer in elkaar over te laten lopen dan volledig te bedekken.

 

Het afwerken van de basis door middel van contouren

Contouren is eigenlijk het benadrukken van bepaalde features van het gezicht. Dit hangt weer af van de vorm van je gezicht. Ik heb zelf een ovaal gezicht, dus hier heb ik mijn contouren ook op gebaseerd.
contouren 300x151 - Make-up tips voor brillendragers
De foto geeft de perfecte plaatsten weer waar ik mijn bronzer aanbreng. De blush breng ik juist boven de bronzer aan op mijn jukbeenderen. Één tip: wanneer je een bril draagt en toch graag blush wilt gebruiken, breng dan net iets meer blush aan dan je gewend bent. De blush zal namelijk wat verdwijnen door de rand van je bril. Door net iets meer aan te brengen zal deze toch opvallen!

Let’s pop those eyes!

Onze ogen vind ik persoonlijk het belangrijkste deel van het gezicht. Dit is namelijk het deel waar ik het eerste naar kijk, dus dan willen we dat dit opvalt en meteen de eerste WOW-factor krijgt.

Omdat de ogen met een bril wat op de achtergrond verdwijnen, willen we deze wat extra naar voren laten komen. Maar hoe doen we dat?

 • Breng je oogpotlood/eyeliner op de bovenste wimperrand aan, maar ook een beetje op je onderste waterlijn. Laat deze een beetje opdrogen

waterlijn 300x122 - Make-up tips voor brillendragers

 • Breng een lichte oogschaduw aan op je ooglid. Gebruik vervolgens de donkerste kleur van de oogschaduw in de buitenste ooghoek en de op één na donkerste kleur in de arcadeboog.

oogschaduw 300x72 - Make-up tips voor brillendragers

 • Voor de mascara gaan we eerst onze ogen half sluiten en de mascara bovenop de bovenste wimpers aanbrengen. Niet van onder naar boven, maar van bovenop naar beneden. Vervolgens ga je wel van onder naar boven werken. Dit klinkt gek, maar zorgt voor het liften van je wimpers waardoor ze dus niet tegen je bril aan zitten. Feest! Zelf gebruik ik graag de Mascara van Deborah Milano.
 • Je kunt je make-up altijd nog afwerken met een highlighter en vervolgens alles te benevelen met een fixatiespray. Zo blijf je harde werk de hele dag zitten!

 

De belangrijkste tips

En als ik deze stappen heb doorlopen ben ik klaar! Ik zet alle belangrijke tips nog even onder elkaar:

 • 1. Breng net wat extra blush aan op de jukbenen
 • 2. Mascara eerst van boven naar beneden aanbrengen en dan andersom
 • 3. Oogpotlood/eyeliner ook op de onderste waterlijn aanbrengen
 • 4. Een donkerdere oogschaduw gebruiken voor de buitenste ooghoeken en je arcadeboog
 • 5. Een lichtere tint concealer gebruiken voor onder de ogen.

 

Ik ben super benieuwd naar jullie make-up looks die jullie kunnen gaan creeren! Stuur me zeker je looks door, dit kan via @content.by.lore of naar lore.keustermans@gmail.com.

Ik vond het fijn om deze blog te mogen schrijven en hopelijk hebben jullie er wat aan gehad! Misschien wel een leuke side-note: met de code LORE20 krijg je maar liefst 20% korting op het hele assortiment! Veel shop-plezier en het gaat jullie goed!

Lore.

Lees Meer

1 gemakkelijk zongebruinde huid Australian Glow selftan verdraaidmooi.com 300x269 - Gemakkelijk een zongebruinde huid met Australian Glow

Gemakkelijk een zongebruinde huid met Australian Glow

Hi beauty! Ik ben Daphne van verdraaidmooi.com. Afgelopen zomer kon je met het Nederlandse weer nou niet echt lekker bruin worden en daarom heb ik toen al met veel liefde de Australian Glow zelfbruiners gebruikt. Gelukkig zijn er nog meer manieren om...

Lees meer
My toy boy Mascara 6 300x300 - Wat is de favorite Diego dalla Palma mascara van Beautytasting?

Wat is de favorite Diego dalla Palma mascara van Beautytasting?

Tegenwoordig zijn er zó veel verschillende soorten mascara dat het bijna onmogelijk is om een keuze te maken. Komt het volume in de mascara nu door de fomule of door het borsteltje? Of beide? Heb je liever lengte of volume voor mijn wimpers? I...

Lees meer
Schermafbeelding 2021 09 17 om 17.48.38 300x269 - Geef jezelf een moment van ontspanning en rust met deze tips

Geef jezelf een moment van ontspanning en rust met deze tips

Hi! Ik ben Jolanda, Beautyblogger van Zazazoo.nl. Al bijna 10 jaar schrijf ik over mijn passie: beauty! Het ontdekken van nieuwe producten en het maken van reviews vind ik het allerleukste om te doen. Ik ben dan ook heel blij dat ik deze leuke gastbl...

Lees meer
69 1 300x300 - Diego Dalla Palma: Italiaanse kwaliteit ontwikkeld tot in perfectie

Diego Dalla Palma: Italiaanse kwaliteit ontwikkeld tot in perfectie

We zijn allemaal op zoek naar dat perfecte make-up, skincare of haircare merk. Een merk wat voldoet aan onze wensen en precies de producten heeft waar we naar zoeken. Gewoon een merk wat écht doet wat het belooft. Dat is precies waarom wij bij...

Lees meer