Op werkdagen voor 11.00 's ochtends besteld, vandaag nog in huis en voor 00:00 's nachts besteld, morgen in huis.
Alle blogs

 

Welk gezichtsmasker kies jij?

8436585432165 4 1 - Welk gezichtsmasker kies jij?

Welk gezichtsmasker kies jij?

Een sheetmasker, moddermasker, kleimasker of een crèmemasker. De keuze is reuze! En ben je er eindelijk uit voor wat voor soort masker je gaat, dan kan je nog kiezen tussen de verschillende ingrediënten. Voor de mensen met keuzestress: het is aan te raden om minimaal één à twee keer per week een gezichtsmasker te gebruiken, dus je kan altijd afwisselen. Maar het masker moet natuurlijk wel bij je huidtypen passen.

Hoe dan ook, ongeveer 2 keer per week maak je ergens tijdens je skincareroutine 15 minuten vrij voor een ontspannen momentje met een maskertje. Meestal na het exfoliëren en voor het aanbrengen van de dag- of nachtcrème of gewoon wanneer je even behoefte hebt aan een me-time momentje.

Een masker geeft je huid extra voedingsstoffen om na een aantal minuten een instant stralende look te creëren. Ofwel, direct resultaat! Het werkt als een soort booster die jouw gezicht extra power geeft. Een andere top bijkomstigheid is dat de actieve ingrediënten nog langere tijd tot diep in de huid doordingen, zelfs als je het masker al hebt verwijdert. Dit komt door de sterke ingrediënten die in een masker zitten. Afhankelijk van wat voor soort masker je kiest, vermindert het ook “problemen” zoals een droge huid, oneffenheden of huidveroudering. Dat is wat we willen, toch?!

Crèmemasker:

Het crèmemasker heeft het doel om de huid goed te verzorgen. Omdat iedere huid anders is zijn er ontzettend veel verschillende crèmemaskers. Een crèmemasker is vaak net iets dikker, voller en vetter dan een gewone crème. Het bevat meer actieve ingrediënten waardoor de huid een boost krijgt aan gezonde stoffen. Je kan in sommige gevallen zelfs met het masker gaan slapen. Een crèmemasker is meestal geschikt voor ieder huidtypen. Let wel op, want dit kan per masker verschillend zijn. Bijna altijd staat het duidelijk aangegeven in de beschrijving van het masker. Ook mensen met een acne-gevoelige huid moeten goed opletten wanneer ze een maskertje willen gebruiken. Heb je snel last van puistjes of acne? Dan kan je beter geen volle of afsluitende maskers gebruiken. Wel als de huid droog is en gaat schilferen, daar is dit masker dan weer perfect voor.

Sheetmasker:

In een sheetmasker zitten vaak bio cellulose werkstoffen. Dit zorgt ervoor dat alle stoffen goed doordringen tot de opperhuid, zodat het masker in 15 tot 20 minuten (en soms sneller) een boost aan de huid kan geven. Het sheetmasker is een vel in de vorm van het gezicht, met 4 gaten er in. In sommige gevallen bevat het ook een deel voor de nek. Het vel is gedrenkt in een super actief serum en kan gemaakt zijn van papier, katoen, vezels of siliconengel. De maskers zitten per stuk verpakt en zijn voor éénmalig gebruik. Het is daardoor de minst duurzame optie, maar wel de meest makkelijke. Het masker hoeft achteraf niet te worden afgespoeld, want je kan het serum in de huid masseren.

Kleimasker:

Een kleimasker droogt de huid uit en is dus perfect als je last hebt van een vette en onzuivere huid. Meestal is het doel van zo’n masker om de huid te exfoliëren of te reinigen. Klei heeft namelijk bewezen dat het bacteriën en schimmels kan doden en het overtollige talg opneemt. Het heeft een ontstekingsremmende werking en gaat pigmentatie tegen. Wanneer je last hebt van een droge huid is het niet direct aan te raden om een kleimasker te gebruiken. Het droogt de huid nog meer uit, waardoor de huid wellicht gaat irriteren.

Peelingmasker:

Peelingsmaskers hebben als doel om de huid te exfoliëren. Dit kan in combinatie met enzymen, retinol (vitamine A zuur) of met fruitzuren (natuurlijke zuren). De peelingmaskers verwijderen dode huidcellen zonder dat er ook één scrubkorrel aan te pas komt. De zuren verwijderen het plakkerige laagje tussen de huid en dode huidcellen, waardoor de oude huid kan loslaat en er een nieuwe huid tevoorschijn komt. Bij een peelingmasker is het superbelangrijk om de gebruiksaanwijzing goed door te lezen. Peelingmaskers kunnen namelijk erg krachtig zijn en het is per masker verschillend hoe lang je het masker moet laten intrekken. In principe is het peelingmasker voor ieder huidtypen geschikt, maar wanneer je last hebt van een gevoelige huid is het belangrijk om goed te controleren of het masker daadwerkelijk voor jouw tere huidje geschikt is.

Na het dragen van een peelingmasker is het belangrijk dat je het gezicht goed insmeert met een hoge SPF. De zuren die in een peeling zitten zijn namelijk zo sterk dat ze je huid dunner maken, en dus vatbaarder voor schadelijke zonnestralen.

Voor welk masker ga jij?

Bekijk al onze maskers op Beautytasting.com/maskers.

Lees Meer

1 gemakkelijk zongebruinde huid Australian Glow selftan verdraaidmooi.com  300x269 - Gemakkelijk een zongebruinde huid met Australian Glow

Gemakkelijk een zongebruinde huid met Australian Glow

Hi beauty! Ik ben Daphne van verdraaidmooi.com. Afgelopen zomer kon je met het Nederlandse weer nou niet echt lekker bruin worden en daarom heb ik toen al met veel liefde de Australian Glow zelfbruiners gebruikt. Gelukkig zijn er nog meer manieren om...

Lees meer
My toy boy Mascara 6 300x300 - Wat is de favorite Diego dalla Palma mascara van Beautytasting?

Wat is de favorite Diego dalla Palma mascara van Beautytasting?

Tegenwoordig zijn er zó veel verschillende soorten mascara dat het bijna onmogelijk is om een keuze te maken. Komt het volume in de mascara nu door de fomule of door het borsteltje? Of beide? Heb je liever lengte of volume voor mijn wimpers? I...

Lees meer
Schermafbeelding 2021 09 17 om 17.48.38 300x269 - Geef jezelf een moment van ontspanning en rust met deze tips

Geef jezelf een moment van ontspanning en rust met deze tips

Hi! Ik ben Jolanda, Beautyblogger van Zazazoo.nl. Al bijna 10 jaar schrijf ik over mijn passie: beauty! Het ontdekken van nieuwe producten en het maken van reviews vind ik het allerleukste om te doen. Ik ben dan ook heel blij dat ik deze leuke gastbl...

Lees meer
69 1 300x300 - Diego Dalla Palma: Italiaanse kwaliteit ontwikkeld tot in perfectie

Diego Dalla Palma: Italiaanse kwaliteit ontwikkeld tot in perfectie

We zijn allemaal op zoek naar dat perfecte make-up, skincare of haircare merk. Een merk wat voldoet aan onze wensen en precies de producten heeft waar we naar zoeken. Gewoon een merk wat écht doet wat het belooft. Dat is precies waarom wij bij...

Lees meer